sobota, 20 kwietnia 2013

Drobiowe szaszłyki z cukinią - Na majówkę i nie tylko

Takie mięsko na patyczku pasuje na obiad , kolacje , grilla a także na majówkę , pakujemy w próżniowe pudełka  apotem zajadamy.

Drobiowe szaszłyki z cukinią

składniki
   2 szt pierś z kurczaka,
    1 łyżka sosu sojowego
    3 łyżki oliwy,
    1 łyżka ocet balsamiczny,
    1 łyżeczka miodu
    2 łyżeczki Przyprawa kebab – gyros
    2 ząbki czosnku
    pieprz biały

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w długie paseczki. Następnie robimy marynatę. W misce łączymy z sobą wszystkie składniki. Dodajemy mięso dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Cukinię kroimy w kostkę. Nakładamy mięsko na patyczki zakończając kawałkiem cukinii. Smażymy na patelni grillowej lub na grillu. Podajemy z dipami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz