Dziś niedzielny obiad extra- rybka i duszona czerwona cebulka. Potrawa zdrowa minimum tłuszczu dużo witamin i soli mineralnych.
Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą
składniki
1 szt tilapia różowa,
2 czerwona cebule
tymianek Royal Brand
sól do smaku,
2 łyzeczki miód,
pieprz biały
ocet balsamiczny,
1 ząbek czosnku
Cebulę czerwona obieramy z łupiny i kroimy w piórka. Dusimy ją na 2 łyżkach wody. Kiedy lekko zmięknie dodajemy sól, pieprz, tymianek i wyciśnięty czosnek. Dusimy jeszcze chwilę. Jeżeli trzeba dodajemy jeszcze odrobinę wody. Następnie dodajemy miód mieszamy i przełamujemy smak octem balsamicznym - jeszcze chwilę dusimy. Rybę myjemy osuszamy doprawiamy solą i pieprzem pieczemy w piekarniku ok 20 min. Rybę podajemy z cebulą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz