niedziela, 14 kwietnia 2013

Wiosenne odchudzanie cz 9 -Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

Dziś niedzielny obiad extra- rybka i duszona czerwona cebulka. Potrawa zdrowa minimum tłuszczu dużo witamin i soli mineralnych.

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

składniki

    1 szt tilapia różowa,
    2  czerwona cebule
    tymianek Royal Brand
    sól do smaku,
    2 łyzeczki miód,
    pieprz biały
    ocet balsamiczny,
    1 ząbek czosnku

Cebulę czerwona obieramy z łupiny i kroimy w piórka. Dusimy ją na 2 łyżkach wody. Kiedy lekko zmięknie dodajemy sól, pieprz, tymianek i wyciśnięty czosnek. Dusimy jeszcze chwilę. Jeżeli trzeba dodajemy jeszcze odrobinę wody. Następnie dodajemy miód mieszamy i przełamujemy smak octem balsamicznym - jeszcze chwilę dusimy. Rybę myjemy osuszamy doprawiamy solą i pieprzem pieczemy w piekarniku ok 20 min. Rybę podajemy z cebulą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz