To tygryski lubią najbardziej chrupiąco, kolorowo, zdrowo i szybko. Taki obiadek polecam wszystkim lubiącym warzywka.
Kolorowa patelnia z sadzonym 
składniki
    1/2 szt bakłażan,
    1  pomidor,
    1/2 szt cebuli,
    szczypior,
    rukola,
    sos sojowy,
    olej z czosnkiem i bazylią Kujawski
    2  jajka
    4 szt mozzarella małe kulki
Bakłażan myjemy kroimy w plasterki solimy i lekko oprószamy cukrem i zostawiamy na ok 10 min. Następnie płuczemy osuszamy i kroimy w paski . Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pomidora kroimy w kostkę. Mozzarelle kroimy w plasterki. Na patelnie dajemy 1 łyżeczkę oleju z bazylia i czosnkiem . Podsmażamy bakłażan , cebulkę potem dodajemy pomidory. Gdy warzywa robią się miękkie wbijamy na środek jajko. Kropimy wszystko sosem sojowym ,doprawiamy pieprzem. Układamy plasterki mozzarelli. Nakrywamy patelnie aby jajko ścięło się. Podajemy z szczypiorem i listkami rukoli.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz