Moja ulubiona rybka pieczona w piekarniku ,żeby nie dokładać kalorii. do tego truskawki na masełku z owocami goji.
Pstrąg z smażonymi truskawkami
składniki
2 szt pstrąga
pieprz cytrynowy,
1 łyżka masła,
20 dag truskawek
2 łyżki owoce goji,
Sól morska
cytryna
Pstrąga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności - myjemy i jeszcze raz osuszamy. Doprawiamy sola morską i pieprzem cytrynowym. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Piekarnik ma być nagrzany do 180 stopni. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy truskawki i owce goji. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Serwujemy pstrąga z truskawkami, całość kropimy sokiem z cytryną.
bardzo ciekawe i odważne połączenie:)
OdpowiedzUsuń