czwartek, 16 maja 2013

Pstrąg z smażonymi truskawkami

Moja ulubiona rybka pieczona w piekarniku ,żeby nie dokładać kalorii. do tego truskawki na masełku z owocami goji.

Pstrąg z smażonymi truskawkami

składniki

    2 szt pstrąga
    pieprz cytrynowy,
    1 łyżka masła,
    20 dag truskawek
    2 łyżki owoce goji,
    Sól morska
    cytryna
Pstrąga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności - myjemy i jeszcze raz osuszamy. Doprawiamy sola morską i pieprzem cytrynowym. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Piekarnik ma być nagrzany do 180 stopni. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy truskawki i  owce goji. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Serwujemy pstrąga z truskawkami, całość kropimy sokiem z cytryną.


1 komentarz: