wtorek, 1 września 2015

Surówka z kapusty z octem balsamicznym

Jak dawno nie robiłam surówki ..hmmm dlatego dziś coś specjalnego z dobrym sosem z dodatkiem octu balsamicznego. Do tego dużo koperku  hmm..pasuje do każdego obiadku jak i solo.

Surówka z kapusty z octem balsamicznym

składniki
1/2 głowy kapusty
2 cebule
2 marchewki
1 pęczek koperku
olej
ocet balsamiczny
sól
czosnek 3 ząbki
cukier
pieprz
Kapustę kroimy w paseczki. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy drobno. Koperek myjemy i kroimy. Składniki mieszamy z sobą . Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym. Solimy do smaku i dodajemy cukru dla przełamania smaku. Doprawiamy pieprzem i dodajemy wyciśnięty czosnek. Sos dobrze mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem dobrze mieszamy i chłodzimy surówkę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz