czwartek, 16 maja 2013

Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym

Szybki bezmięsny obiadek. Razowy makaron bakłażan i pyszny wędzony ser twarogowy.

Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym

składniki

    1/2 opakowania Makaronu razowego
    1 szt bakłażan,
    1 łyżka oleju rzepakowego ,
    pieprz biały
    twaróg wędzony,
    1 ząbek czosnku
    sól morska

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy. Po ok 10 min płuczemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek ok 1 ząbek obieramy i wyciskamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy. Dodajemy bakłażan i makron -mieszamy . doprawiamy sola , pieprzem do smaku. serwujemy na ciepło posypane pokruszonym serem wędzonym.



1 komentarz:

  1. bardzo dobre połączenie bakłażana z serem:) też ostatnio polubiłam bakłażana, trzeba go umiejętnie przyrządzić bo chłonie wodę jak gąbka:)

    OdpowiedzUsuń