Szybki bezmięsny obiadek. Razowy makaron bakłażan i pyszny wędzony ser twarogowy.
Tagliatelle z bakłażanem i serem wędzonym
składniki
1/2 opakowania Makaronu razowego
1 szt bakłażan,
1 łyżka oleju rzepakowego ,
pieprz biały
twaróg wędzony,
1 ząbek czosnku
sól morska
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy. Po ok 10 min płuczemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek ok 1 ząbek obieramy i wyciskamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy. Dodajemy bakłażan i makron -mieszamy . doprawiamy sola , pieprzem do smaku. serwujemy na ciepło posypane pokruszonym serem wędzonym.
bardzo dobre połączenie bakłażana z serem:) też ostatnio polubiłam bakłażana, trzeba go umiejętnie przyrządzić bo chłonie wodę jak gąbka:)
OdpowiedzUsuń