środa, 5 czerwca 2013

Filet z łososia z duszonym porem

 Wypróbowane bardzo smaczne , lekkie polecam :)

Filet z łososia z duszonym porem

składniki

    2 szt filet z łososia
    2 szt por
    oliwa z oliwek
    1 szt cytryna
    Sól morska- MŁYNEK
    Szczypiorek cienki

Filet z łososia myjemy osuszamy , odcinamy skórę i przecinamy na pół, żeby powstały paski ok 3-4 cm szerokości. Z foli aluminiowej wycinamy kwadraty większe od naszego kawałka ryby. Folię smarujemy oliwą z oliwek układamy plasterki cytryny i na to łososia. Kropimy cytryną solimy . Pory białą część kroimy  w plasterki i dusimy na patelni. Gotowego pora układamy na rybie. Folię zawijamy. Taką rybkę wstawiamy do piekarnika na ok 20 cm . Podajemy posypane szczypiorkiem.


1 komentarz:

  1. Witaj,

    nominowałam Twoj blog do Liebster Blog.
    Zapraszam po szczegóły na http://www.alakuchniablog.starnawski.com/index.php/desery/189-bezalkoholowe-truskawkowe-tiramisu-liebster-blog

    pozdrawiam i życzę miłej zabawy
    Alicja z A'la kuchnia blog

    OdpowiedzUsuń