Wypróbowane bardzo smaczne , lekkie polecam :)
Filet z łososia z duszonym porem
składniki
2 szt filet z łososia
2 szt por
oliwa z oliwek
1 szt cytryna
Sól morska- MŁYNEK
Szczypiorek cienki
Filet z łososia myjemy osuszamy , odcinamy skórę i przecinamy na pół, żeby powstały paski ok 3-4 cm szerokości. Z foli aluminiowej wycinamy kwadraty większe od naszego kawałka ryby. Folię smarujemy oliwą z oliwek układamy plasterki cytryny i na to łososia. Kropimy cytryną solimy . Pory białą część kroimy w plasterki i dusimy na patelni. Gotowego pora układamy na rybie. Folię zawijamy. Taką rybkę wstawiamy do piekarnika na ok 20 cm . Podajemy posypane szczypiorkiem.
Witaj,
OdpowiedzUsuńnominowałam Twoj blog do Liebster Blog.
Zapraszam po szczegóły na http://www.alakuchniablog.starnawski.com/index.php/desery/189-bezalkoholowe-truskawkowe-tiramisu-liebster-blog
pozdrawiam i życzę miłej zabawy
Alicja z A'la kuchnia blog