piątek, 21 czerwca 2013

Kasza z bakłażanem i pieczarkami


 Moja propozycja na letni obiadek , lekko smacznie i zdrowo.

Kasza z bakłażanem i pieczarkami 


składniki

  1 woreczek kaszy jęczmiennej Kupiec
    1 łyżka masła
    1/2 szt bakłażana
    1/2 szt cebula
    7 szt pieczarek
    pieprz czarny grubo mielony
    przyprawa uniwersalna Jarzynka Winiary
    ogórek konserwowy

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka, cebulę siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy warzywa - gdy są miękkie dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Mieszamy. Podajemy z kawałkami ogórka.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz