poniedziałek, 24 czerwca 2013

Zupa cukiniowo pieczarkowa

Lekka pyszna zupka , robimy ją w 15 min a potem zajadamy :)

Zupa cukiniowo pieczarkowa

składniki
    1 szt cukinia młoda
    20 dag pieczarki
    1 łyżka masła
    1  cebula
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
    2 ząbki czosnku
    1/2 opakowania pomidory krojone
    pieprz czarny mielony
     uniwersalna przyprawa

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy warzywa -kiedy zrobią się złote dodajemy wyciśnięty czosnek.Mieszamy. Doprawiamy papryką słodką i ostrą. Dodajemy pomidory pokrojone -zagotowujemy. Dolewamy wody ok 2 szklanki. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku. Zagotowujemy zupka jest gotowa.



1 komentarz: