Lekka pyszna zupka , robimy ją w 15 min a potem zajadamy :)
Zupa cukiniowo pieczarkowa
składniki
1 szt cukinia młoda
20 dag pieczarki
1 łyżka masła
1 cebula
papryka słodka mielona
papryka ostra
2 ząbki czosnku
1/2 opakowania pomidory krojone
pieprz czarny mielony
uniwersalna przyprawa
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy warzywa -kiedy zrobią się złote dodajemy wyciśnięty czosnek.Mieszamy. Doprawiamy papryką słodką i ostrą. Dodajemy pomidory pokrojone -zagotowujemy. Dolewamy wody ok 2 szklanki. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku. Zagotowujemy zupka jest gotowa.
świetne połączenie:)
OdpowiedzUsuń