sobota, 13 lipca 2013

Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową

Mój wczorajszy obiadek , pycha i ten zapach leśnych poziomek....

Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową 
składniki 
  1/2 kg łososia
    chleb tostowy
    boćwina
    ocet balsamiczny
    olej rzepakowy
    1 szklanka poziomek
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    sok z cytryny
    miód

Mięso z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Kroimy na kawałki. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Chleb tostowy wkładamy do tostera do zarumienienia. Poziomki myjemy i miksujemy. Dodajemy sól, pieprze ocet balsamiczny miód i olej. Jeszcze raz miksujemy. Salsę chłodzimy. Na tosta układamy liść boćwiny na to łososia i salsę z poziomek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz