piątek, 5 lipca 2013

Koreczki z oscypkiem i dipem musztardowo-pomidorowym


 Dziś testuję pyszne włoskie pomidorki w oleju PONTI


Informacje od producenta

  

Pomidory suszone to typowa  przystawka kuchni śródziemnomorskiej. Znane do tej pory pod nazwą Don Pomodoro pomidory są tradycyjnie suszone na gorącym włoskim słońcu dzięki czemu zachowują wyjątkowy smak i aromat. Doświadczenie i długoletnia tradycja marki Ponti sprawiły, że nowe pomidory suszone mają jeszcze bardziej intensywnym, lekko dymny aromat i gwarantowaną wyższą jakość. Nawet mała domieszka tego typowo włoskiego specjału dodaje  smaku i aromatu każdej potrawie. Pomidory suszone Ponti mogą być używane jako przystawka, aromatyczny dodatek do potraw lub jako przyprawa. Rewelacyjnie sprawdzają się jako wykwintna przystawka z pikantnymi kiełbaskami i owczym serem. Doskonale zastępują świeże pomidory w różnych potrawach, zwłaszcza jako dodatki do pizzy, makaronu czy sałatki.
Skład:
pomidory suszone 55%, olej słonecznikowy 35%, ocet winny 6%owy z białego wina 6%, sól, bazylia, czosnek

Do czego można użyć:
doskonałe jako przystawka lub jako aromatyczny dodatek do potraw albo też jako przyprawa, rewelacyjne jako pikantna przystawka z pikantnymi kiełbaskami i owczym serem, doskonale zastępuje świeże pomidory w różnych potrawach, zwłaszcza w pastach, jako dodatki do pizzy, sałatki, świetnie smakują z białym chlebem jako przekąska

Kraj pochodzenia:
Włochy

Termin przydatności do spożycia:
36 miesięcy

Unikalna cecha produktu:
produkt całkowicie naturalny
W mojej miejscowości można kupić oscypki z owieczkach pasących sie na bieszczadzkich łąkach . Jak tu nie wykorzystać takiego daru.

Koreczki z oscypkiem i dipem musztardowo-pomidorowym 

składniki
    1 pęczek rzodkiewki
    4 szt ogórki małosolne
    oscypek
    musztarda miodowa
    pomidory suszone PONTI
    pomidorki cherry

Oscypka kroimy w kawałki. Pomidorki cherry myjemy osuszamy i przekrawamy na pół. Ogórki kroimy w grube plastry. Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół. Na patyczki nakąłdamy na przemian ser i warzywa. Robimy dip. Miksujemy pomidory suszone ,dodajemy musztardę i jeszcze raz miksujemy. Dip chłodzimy i podajemy z koreczkami.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz