wtorek, 9 lipca 2013

Krem z fasolki szparagowej podany z kiełkami

Zupki kremy są najlepsze , zawierają w sobie dużo warzyw i witamin. dobry sposób na przemycenie dzieciaczka warzyw.

Krem z fasolki szparagowej podany z kiełkami

składniki
 4 ziemniaki
    1  pietruszka
    1  marchew
    1/4 szt seler
    1 garść fasolki szparagowej
    1 litr bulionu warzywnego
    śmietana 30%
    Sól morska
    kiełki rzodkiewki
    1 łyżka masło
    sos sojowy

Ziemniaki ,marchewkę, seler , pietruszkę obieramy i kroimy drobno. Na dużej patelni na maśle podsmażamy warzywa. Dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową. Mieszamy i smażymy. Następnie zalewamy bulionem warzywnym. Przelewamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa są miękkie miksujemy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Zaciągamy śmietana. Krem podajemy z kiełkami rzodkiewki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz