niedziela, 21 lipca 2013

Pyszna zupka na pstrągu

   Pyszna lekka zupka warzywna na pstrągu . Polecam zasmakuje każdemu.

 Pyszna zupka na pstrągu
składniki

   1  pietruszka
    2 szt marchewki
    1 garść fasolki szparagowej
    2 ząbki czosnku
    1/2 szt cebuli
    1 łyżka masła
    1 szt pstrąg
    liść laurowy
    sól do smaku
Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności - myjemy. Odcinamy głowę , ogon i płetwy kroimy na 3 części. Na patelni na masełku podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. dodajemy na patelnie. Zalewamy wodą - chwilę dusimy i przelewamy wszystko do garnka. Dodajemy wody ,ma być ok 1 litr. Dodajemy pokrojoną fasolkę. Dodajemy liść laurowy. Gotujemy ok 5 min. Na wrzątek wkładamy rybę. Gotujemy ok 20 min. Solimy do smaku. Rybę wyciągamy oddzielamy od ości i kręgosłupa. Kawałki mięsa wkładamy do zupy i podajemy ozdobioną koperkiem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz