czwartek, 4 lipca 2013

Rukola z rzodkiewką i cieciorką

Szybka sałatka a dzięki cieciorce syta .  Pasuje o każdej porze dnia. Mało kalorii - polecam.

Rukola z rzodkiewką i cieciorką

składniki
  1 garść rukoli
    sól morska
    1 ząbek czosnku
    olej rzepakowy
    1  jajko
    1 kulka mozzarelli
    5 kulek rzodkiewki
    5 łyżek cieciorki

Liście rukoli myjemy i kroimy na mniejsze części. Rzodkiewki myjemy osuszamy i ścieramy na tarce. Jajko gotujemy na twardo- zimne kroimy. Ser mozzarella kroimy w kosteczkę. Cieciorkę odcedzamy z zalewy i dodajemy do sałatki. Do oleju dodajemy wyciśnięty czosnek ,solimy doprawiamy pieprzem - mieszamy . Taki sos dodajemy do sałatki. Mieszamy.



1 komentarz: