Lekkie dietetyczne danie obiadowe. Sycący makaron , polecam wegetarianom -danie bez mięsne .
Makaron szpinakowy z cukinią i pieczarkami
składniki
2 garście makron szpinakowy
1/2 szt cukinia młoda
15 dag pieczarki
1 szt cebula
Sól morska
pieprz czarny świeżo mielony
1 łyżka oleju
sos sojowy
3 ząbki czosnku
Makron szpinakowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebule obieramy i siekamy drobno. Młoda cukinię myjemy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy i także kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy cukinię i pieczarki - smażymy wszystko razem . Dodajemy czosnek. Mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pod koniec dodajemy ugotowany makaron i razem mieszamy. Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz