piątek, 23 sierpnia 2013

Pierś z kurczaka z warzywami

Danie smaczne lekkie i pełne witamin. Pasuje na późny obiad lub wczesna kolację :)

Pierś z kurczaka z warzywami

składniki
   1  pierś z kurczaka
    1 szklanka bobu
    6 szt pieczarek
    1 szt marchewka
    1 łyżka przyprawa do kurczaka
    Sól morska
    czosnek
    1/2 szklanki bulionu

Bób gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy , można użyć bób konserwowy. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła , podsmażamy kurczaka. Dodajemy posiekany czosnek. Mieszamy i dodajemy starta na tarce marchewkę. Następnie kroimy pieczarki i także smażymy z kurczakiem. Na koniec dodajemy bób. Wszystko podlewamy kilkoma łyżkami bulionu i dusimy chwilę. Na koniec doprawiamy pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz