czwartek, 15 sierpnia 2013

Spaghetti z sosem bolońskim i pieczarkami

Ulubione danie mojej córy długi makaron , sos i ser , czy może być lepiej :)

Spaghetti z sosem bolońskim i pieczarkami

składniki
    1 opakowanie spaghetti
    1/2 kg mięso mielone
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 puszka pomidorów z puszki
    oliwa z oliwek ok 3 łyżki
    ser zółty
    20 dag pieczarki
    oregano
    pieprz
    Sól morska

Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy pokrojona cebulkę. Smażymy chwilę. Dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy.  Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej. Doprawiamy  solą i pieprzem do smaku. Kiedy mięso jest już usmażone zalewamy je zmiksowanymi pomidorami z puszki. Zagotowujemy , dolewamy bulionu , aby sos był luźniejszy. Doprawiamy sola ,pieprzem i jeszcze raz  oregano. makron gotujemy według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i dodajemy do garnka z sosem.Mieszamy. Podajemy z serem zółtym.




Użyłam makaronu nowości na rynku


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz