Moja ulubiona rybka powraca w innej osłonie . Z salsa pomidorową :)
Pieczony pstrąg z salsą pomidorową
składniki
2 szt pstrągi
2 łyżki masła
4 szt pomidory
bazylia
Sól morska
cukier
1 ząbek czosnku
Pstrąga myjemy osuszamy solimy z każdej strony i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Pieczemy go w 180 stopniach. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim posiekany czosnek. Pomidory myjemy osuszamy. Następnie pomidory kroimy w kawałki i dajemy na masło. Smażymy wszystko kilka chwil. Miksujemy blenderem. Zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem ,bazylią i cukrem do smaku. Pstrąga podajemy na ciepło z sosem w osobnej sosjerce. Kawałki mięsa moczymy w sosie.
Dla mnie pstrąg jest jeszcze nie znany:D
OdpowiedzUsuńAle chyba trzeba kiedyś spróbować;D