piątek, 4 października 2013

Surówka z kapusty pekińskiej Ewy

Tak sobie nazwałam suróweczkę , smaczna i pasuje do każdego obiadku. sekret tkwi w dobrym doprawieniu.

Surówka z kapusty pekińskiej Ewy


składniki
 1/3 szt kapusty pekińskiej
    2 szt marchewka
    1/2 szt seler
    oliwa
    1 szt cebula czerwona
    natka pietruszki
    cukier
    pieprz biały
    sok z cytryny
    1 szt jabłko
    Sól morska

Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Cebulę czerwoną siekamy. Seler bulwę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Jabłko nie obieramy i ścieramy na tarce. Składniki mieszamy z sobą. Do słoiczka wlewamy oliwę ok 3 łyżki , sok z cytryny ok 2 łyżeczki , 2 łyżeczki cukru , sól i pieprz do smaku. Mieszamy i sos dodajemy do surówki. Mieszamy i chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz