sobota, 2 listopada 2013

Ryżowe klopsiki z majerankiem i czosnkiem

Pomysł na obiad , coś innego zamiast zwyczajnych mielonych mielone z ryżem , mocno doprawione.


Ryżowe klopsiki z majerankiem i czosnkiem


składniki
   30 dag mięso mielone
    1 woreczek ryżu
    3 ząbki czosnku
    Majeranek
    1 jajko
    pieprz biały
    1  cebula
    1 łyżeczka oleju


Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Do zimnego ryżu dodajemy mięso mielone- mieszamy. Dodajemy żółtko z jajka. Mieszamy. Cebule obieramy i siekamy podsmażamy na oleju na złoto. Dodajemy do ryżu z mięsem. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem , solą, majerankiem i pieprzem do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki i smażymy na złoto na oleju.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz