W ramach współpracy blogerskiej testuję w mojej kuchni
ma 6.4 kcal w 100 g Jest cieńszy od tradycyjnego makaronu, ma żelową konsystencję.
Kupujemy go w pudełeczku w którym jest woreczek z wodą w którym pływa sobie nasz makaron.
Więcej informacji http://centrumsylwetki.pl/50-shirataki-fettuccine-64kcal-najmniej-kaloryczny-makaron-skinny-noodles.html
Makaron Skinny Noodles doskonale nadaje się do spożywania przez diabetyków, alergików, wegetarian i wegan.
Na ten makaron mam dużo pomysłów dziś jeden z nich .
Fettuccine z pesto pomidorowym i warzywami
składniki
1 opakowanie fettuccino makaron Skinny Noodles
1 szt cukinia mała
1 papryka czerwona
2 kawałki selera naciowego
1/2 słoika suszone pomidory
2 ząbki czosnek
Sól morska
Pieprz kolorowy
Makron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Czyli przelewamy wodą na sicie następnie zalewamy wrzątkiem .Odcedzamy i odstawiamy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę , paprykę czerwona kroimy w kosteczkę. Pomidory suszone miksujemy z ząbkami czosnku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. Na patelni na odrobinie oleju podsmażamy cukinię, seler i paprykę. Dodajemy pesto z pomidorów - mieszamy. Następnie dodajemy makron i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.
Więcej informacji o produkcie tu http://www.shiratakinoodles.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz