poniedziałek, 27 stycznia 2014

Przystawka na ciepło ze szpianku i gotowanego jajka

Takie szybkie smaczne dania lubię . Pasuje do ryżu jak i do chlebka.

Sałatka na ciepło z szpinaku i jajka

składniki
    1 opakowanie szpinaku świeżego
    5  jajka
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oliwa
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty

Szpinak ja wybrałam świeży baby myjemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy oliwę , dodajemy drobno posiekany czosnek. Czosnek chwilę smażymy , na patelnie dodajemy szpinak - mieszamy i smażymy. Po chwili dodajemy odrobinę wody i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Kiedy szpinak jest miękki na patelnie dodajemy posiekane jajka. Mieszamy. Podajemy na ciepło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz