poniedziałek, 27 stycznia 2014

Pasta jejeczna z rzodkiewką i twarożkiem

Smaczna pasta śniadaniowa z jajkami , twarożkiem i z rzodkiewką .
Lekka wydajna pasta wspaniale smakuje z ciemnym pieczywem .


Pasta jajeczna z rzodkiewką i twarożkiem


składniki
    1 kostka twarogu półtłustego
    5 szt jajka
    6 kulek rzodkiewka
    1 łyżka jogurt naturalny
    1 łyżka majonezu
    Sól morska
    1 ząbek czosnku
    pieprz biały
    1 pęczek szczypiorek cienki


Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po wystudzeniu obieramy. 3 jajka siekamy. Resztę jajek miksujemy z twarogiem. Dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce małe oczka i dodajemy do pasty. Jajka posiekane dodajemy do pasty. Wszystko razem mieszamy i dodajemy pokrojony drobno szczypiorek.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz