poniedziałek, 13 stycznia 2014

Roszponka z ogórkiem zielonym i sosem awokado

 Roszponka z ogórkiem zielonym  i sosem awokado

 składniki
    2 garście roszponki
    1  ogórek zielony
    1  cebula czerwona
    2 awokado
    2 ząbki czosnku
    Sól morska
    2 łyżki śmietana 12%
    1  pomidor

Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w długie cienkie paski. Cebulę czerwoną kroimy w piórka, pomidora myjemy i kroimy w kawałki. Robimy sos z awokado, miksujemy czosnek dodajemy obrane i pokrojone awokado , dodajemy śmietanę i sól do smaku- wszystko miksujemy. Sos chłodzimy. Na talerz wykładamy sos smarujemy nim kawałek talerza na którym będziemy układać sałatę. Na talerz dokładnie na sos  układamy sałatę , dodajemy długie paski ogórka , kawałki pomidora i posypujemy piórkami cebuli. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz