wtorek, 14 stycznia 2014

Śniadanaiowa pasta jajeczna z cieciorką

Cieciorka dalej króluje w mojej kuchni , dziś postanowiłam zrobić pastę kanapkową . Choć kanapek unikam ,  to mogę ją podjadać łyżeczką :)

Pasta kanapkowa z cieciorką


składniki

    1 puszka cieciorki
    5  jajek
    2 łyczki oleju lnianego
    Sól morska-
    2 ząbki czosnku
    pieprz biały

Cieciorkę wyciągamy z puszki , odcedzamy na sitku. Czosnek ok 2 duże ząbki obieramy i przeciskamy przez praskę. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy. Następnie miksujemy cieciorkę z czosnkiem. Dodajemy jajka, olej lniany sól do smaku i pieprz. Jeszcze raz wszystko miksujemy na gładką masę. Pastę chłodzimy i podajemy z chlebkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz