sobota, 1 lutego 2014

Sałatka z paluszkami krabowymi , rukolą i fasolą mung

Dziś dalsze kombinowanie z fasola mung . Tak mi posmakowała ,że dzień bez sałatki z jej udziałem będzie stracony.
Tak jak poprzednio fasolę mung użyłam ekologiczną firmy SYMBIO

o jej właściwościach pisałam już na blogu 
http://www.mojakuchniamalutka.blogspot.com/2014/01/saatka-z-fasoli-mung-z-pieczarkami.html

Sałatka z paluszkami krabowymi , rukolą i fasolą mung

składniki


    1 szklanka fasoli mung ekologicznej SYMBIO
    1 garść rukoli
    5 szt paluszki krabowe
    1  cebula
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    olej rzepakowy

Rukolę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Paluszki krabowe kroimy w plasterki. Fasolę mung najlepiej namoczyć na noc a jak nie ma takiej możliwości to choć na kilka godzin tego samego dnia. Cebulę siekamy drobno. Namoczona fasolę gotujemy w nowej wodzie ok 30 min. Odcedzamy i studzimy. Do zimnej fasoli dodajemy posiekaną cebule , paluszki i rukole . Lekko mieszamy. Wlewamy ok 4 łyżki oleju rzepakowego, solimy do smaku i doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Wszystko lekko mieszamy i podajemy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz