poniedziałek, 8 września 2014

Drobiowe frykaski w cieście piwnym z odrobiną kurkumy

Frykaski , kawałki piersi kurczaka w cieście ala naleśnikowym z odrobiną piwa i dla kolorku z odrobiną kurkumy .

Szybkie pasują na piknik , obiad , imprezkę .
 Podajemy na ciepło lub zimno. Podajemy z ketchupem ,sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem.


Drobiowe frykaski .
składniki

2 piersi z kurczaka
100 ml piwa
100 ml mleka
mąka
kurkuma
sól
pieprz
jaka 2 szt

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kawałki - paseczki .
Do miski wlewamy mleko , piwo i wbijamy jajko. Mieszamy widelcem. Dodajemy mąkę tak aby ciasto zrobiło się gęste , jak na naleśniki. Doprawiamy sola , pieprzem i dodajemy odrobinę kurkumy dla koloru.
Kawałki mięsa moczymy w cieście i dajemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoto.







1 komentarz: