sobota, 4 października 2014

Kapusta zasmażana z kiełbasą i pieczarkami

Moja kapustka zasmażana zrobiła furorę . Dlatego postanowiłam ja udoskonalić , zmienić , po prostu coś pokombinować .

Powstała niesamowicie dobra kapustka pasująca do każdego rodzaju mięsa.

Kapusta zasmażana z kiełbasą i pieczarkami

składniki

1 kg kapusty kiszonej
2 cebule czerwone
25 dag pieczarek świeżych
30 dag kiełbasy wędzonej
lisć laurowy
ziele angielskie
2 łyżki oleju
3 łyżki masła klarowanego
sos sojowy
sól morska
pieprz
 3 łyżki maki

Kapustę kiszoną gotujemy z liściem laurowym ok 2 szt , zielem angielskim ok 2 szt i kilkoma kulkami pieprzu.  Po ugotowaniu lekko odcedzamy . Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy.
 Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Na patelni na oleju i masełku podsmażamy cebulkę , kiełbaskę i pieczarki. Smażymy chwilę . Dodajemy mąkę , mieszamy i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kapustę wcześniej ugotowaną z wodą . Jeżeli wody jest mało dolewamy odrobione . Mieszamy i zagotowujemy. doprawiamy sosem sojowym , pieprzem solą do smaku. Podajemy na ciepło



2 komentarze:

  1. taka kapusta nie tylko syci, ale uruchamia radość i zadowolenie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Musze się z tym zgodzić mój syn nawet powiedział pyszna ta surówka :) a nie lubi surówek hi hi

    OdpowiedzUsuń