Szybka przystawka , kolacja a może obiad. Lekki aromatyczny tym razem z pesto z pietruszki.
Dużo smaku , mało kalorii.
Grillowany bakłażan z pesto i fetą
składniki
bakłażan
natka pietruszki
grana padano
oliwa
sól morska
czosnek 2 zabki
feta
roszponka
Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
Fetę kroimy na kawałki.
Robimy pesto. Miksujemy natkę pietruszki z startym grana padano , ząbkami czosnku i olejem . Doprawiamy solą do smaku. Na talerzach układamy plasterki bakłażana polewamy pesto, układamy kawałki sera i ozdabiamy sałatą . Podajemy.
Uwielbiam bakłażana. Twoje danie wygląda bardzo apetycznie, a w dodatku jest zdrowe i mało kaloryczne. Na pewno wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuń