wtorek, 18 listopada 2014

Grillowany bakłażan z pesto i fetą

Szybka przystawka , kolacja a może obiad. Lekki aromatyczny tym razem z pesto z pietruszki.
Dużo smaku , mało kalorii.

Grillowany bakłażan z pesto i fetą

składniki

bakłażan
natka pietruszki
grana padano
oliwa
sól morska
czosnek 2 zabki
feta
roszponka

Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
Fetę kroimy na kawałki. 
Robimy pesto. Miksujemy natkę pietruszki z startym grana padano , ząbkami czosnku i olejem . Doprawiamy solą do smaku. Na talerzach układamy plasterki bakłażana polewamy pesto, układamy kawałki sera i ozdabiamy sałatą . Podajemy.





1 komentarz:

  1. Uwielbiam bakłażana. Twoje danie wygląda bardzo apetycznie, a w dodatku jest zdrowe i mało kaloryczne. Na pewno wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń