piątek, 12 grudnia 2014

Pęczotto z wątróbką i cebulką.

 Oj co za smaczne danie, kupiłam pęczak z myślą o kutii , ale powstało bardzo smaczne danie z dodatkiem wątróbki drobiowej. Danie bardzo smaczne i bardzo tanie. Koszt pęczaku ok 1,50 koszt wątróbki 3 zł - 5 zł i pyszny obiad dla całej rodziny. 


 Pęczotto z wątróbką i cebulką.

 składniki
 1/2 opakowania pęczaku
1 cebula
wątróbka drobiowa 1/2 kg
sól morska
pieprz młotkowany
masło ok 2 łyżki
olej 1 łyżka


Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do smaku.
Wątróbkę drobiową oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojona wątróbkę . Smażymy. Po koniec smażenia solimy i doprawiamy do smaku. Następnie łączymy pęczak z smażoną wątróbka . Dodajemy łyżkę masła . Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Podajemy na ciepło.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz