piątek, 23 stycznia 2015
Sałatka z awokado i ziemniaków
Lubię sałatki drobno krojone są takie śliczne i kolorowe. Nie przepadama także za dodawaniem majonezu - psuje on efekt i ukrywa kolory.
Dziś sałatka , jest w niej dużo koloru witamin i smaku.
Sałatka z awokado i ziemniaków
2 szt awokado
3 ziemniaki
kiełbasa z kurczaka
cebula czerwona
papryka czerwona
pieprz kolorowy
sól morska
olej z pestek winogron
2 jajka
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w drobna kosteczkę . Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu zimne obieramy i kroimy w kosteczkę . Awokado obieramy , usuwamy pestkę . Kroimy w drobna kosteczkę. Kiełbasę drobiową obieramy z osłonki i kroimy w kosteczkę . Paprykę myjemy usuwamy pestki i białą błonkę .
Kroimy w paseczki potem w równą kosteczkę . Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy olej z pestek winogron. Solimy do smaku .Doprawiamy pieprzem . Chłodzimy i podajemy .
SMACZNEGO !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz