piątek, 9 stycznia 2015

Zupa gulaszowa z zieloną fasolką

Fantastyczna zupka na zimne zimowe dni. Syta , gęsta , lekko pikantna .
Z dodatkiem warzyw takich jak marchewka, seler , pieczarki i zielona fasolka.

Zupa gulaszowa z zieloną fasolką

składniki
2 piersi z kurczaka
1/2 kg mięsa z szynki
czosnek 2 ząbki
2 marchewki
1 szklanka zielonej fasolki'
1/2 selera korzeń
przecier pomidorowy 1 szklanka
papryka słodka
papryka ostra
masło klarowane
30 dag pieczarek
śmietana 30 % 1 szklanka
pieprz
sól morska
sos sojowy
cebula

Mięso myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło z dodatkiem oleju . Podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy mięso i smażymy na złoto. 
Dodajemy cebule posiekaną w kostkę - mieszamy . Następnie dodajemy starte na tarce marchewki i seler. Smażymy. Dodajemy papryki słodka i ostrą; Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy . Chwilę smażymy. Zalewamy przegotowaną wodą . Gotujemy. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy sól morską do smaku.  Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i zieloną fasolkę . Gotujemy aż fasolka zmięknie. Doprawiamy sosem sojowym i paprykami . Wlewamy śmietanę zagotowujemy. doprawiamy pieprzem do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz