niedziela, 8 lutego 2015

Sałatka z krewetek i awokado z ciepłym czosnkowym masełkiem

No i mamy to co tygryski lubią najbardziej. Pyszne krewetki smażone na masełku z odrobiną czosnku- już czuję ten zapach ...
Aby nie była rozpusta dodajemy listki chrupiącej sałaty a dla zdrowia naszych oczu i pięknej gładkiej skóry kawałki awokado.

Sałatka z krewetek i awokado

składniki
 krewetki
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
sól morska
ok 1/2 szt sałata
1 papryka czerwona
1 awokado
kawałek chilli

Krewetki obieramy, zostawiamy ogonki. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Sałatę układamy na talerzach. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Awokado obieramy , usuwamy pestkę i kroimy  w paski. Warzywa układamy na sałacie. Mały kawałek chilli siekamy drobno.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekane chilli. Wyciskamy do niego czosnek. Dodajemy krewetki. Smażymy chwilę ,aż krewetki będą miały piękny kolor. Solimy do smaku. Gorące krewetki z masłem dodajemy do sałatki. Podajemy .



Owoce morza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz