poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Cake pops z maszynki

Cake pops są na topie. Ozdoba każdego przyjęcia dla dzieci i nie tylko.
Możemy zrobic różne smaki dodając do ciasta różne olejki, zapachy itd .
Moje są śmietanowe z olejkiem śmietanowym. Obtoczone pyszna mleczna czekoladą , przyozdobione posypkami , wiórkami i czym tam jeszcze w domu mamy .

Cake pops
 składniki
 150 g masła
150 g cukru drobnego
2 jajka
300 g mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 ml mleka 3,5 procent
aromat śmietanowy  
czekolada gorzka 2 szt
masło 1/2 kostki
śmietana 30% 3 łyżki

Ucieramy miękkie masło z cukrem na puszystą masę. Następnie wbijamy jajka i dalej ubijamy.
Wlewamy mleko i aromat  , miksujemy na koniec dokładamy mąkę z proszkiem do pieczenia .
wszystko razem miksujemy . Odstawiamy na ok 5 min. Wlewamy do maszynki do pieczenia cake pops . Po upieczeniu wyciągamy kuleczki i studzimy.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady z masłem i śmietaną . Patyczki moczymy w czekoladzie i nabijamy kulkę , tak powstają lizaki. Moczymy je w czekoladzie. Obsypujemy ozdobami.







 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz