Serwujemy je w papilotach mniejszych niż standardowe muffinowe.
Praliny Corn flakes
składniki
1 szklanka corn flakes
1 paczka biszkoptów duża lub 2 mniejsze
1/2 szklanki posiekanych orzechów
3 łyżki kakao
3 łyżki masła
3 łyżki dżemu
sezam 1 szklanka
1/2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki mielonych migdałów
2 łyżki amaretto
Do małego garnuszka dajemy masło roztapiamy. Do dużej miski dajemy pokruszone biszkopty, corn flakes, płatki, migdały , orzechy , kakao. Mieszamy. Dodajemy 1/2 szklanki sezamu. Resztę zostawiamy do obtoczenia. Do mieszaniny wlewamy masło i dodajemy dżem. Mieszamy aż powstanie masa, która lepi się w kulki. Jeżeli nie jest zwarta dodajemy jeszcze dżemu. Na koniec dodajemy amaretto i jeszcze raz mieszamy. Formujemy małe kulki i obtaczamy je w sezamie. wstawiamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz