czwartek, 30 kwietnia 2015

Pesto z czosnku niedźwiedziego zdrowo,szybko lekko przekąska

Coś wspaniałego, pasuje prawie do wszystkiego . Możemy wymieszać z twarożkiem , ryżem ,makaronem super do grzanek czy plastrów sera białego.  Mega zdrowe. Przechowujemy w lodówce lub w zimnej spiżarni. Jeżeli na pesto wlejemy kilka łyżek oleju i szczelnie zamkniemy będzie nam służyło przez cały rok.


Pesto z czosnku niedźwiedziego

składniki
świeży czosnek niedźwiedzi
orzechy włoskie
olej
sól morska

Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i osuszamy. Orzechy przebieramy , wybieramy zdrowe ładne orzeszki. Liście czosnku i orzechy wkładamy do rozdrabniacza wlewamy olej. Miksujemy na jednolita masę. Następnie solimy do smaku solą morską .  Przekładamy do wyparzonych słoiczków. Na wierzch dajemy łyżkę oleju i szczelnie zamykamy.







Jakubiak lokalnie
https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html 


Domowy Wyrób

1 komentarz:

  1. Przepis Agnieszki Maciąg, widziałam tydzień temu w tv:) Też bym go wypróbowała:)

    OdpowiedzUsuń