niedziela, 19 kwietnia 2015

Sałatka z jarmużu i mozzarelli

Wczoraj powstała sałatka z resztek jarmużu i resztek mixu sałat. Zieleninę wymieszałam i połączyłam z fajnymi dodatkami. Do tego sosik jogurtowo-majonezowy. Wyszło fajnie kolorowe i zdrowe danie.

Sałatka z jarmużu i mozzarelli

składniki

1 garść jarmużu
2 garście mixu sałat
2 kulki mozzarelli
1 szklanka zielonej fasolki pociętej
2 pomidory
4 jajka
sos
majonez
jogurt naturalny
musztarda miodowa
2 ząbki czosnku

Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w kosteczkę . Ser odsączamy na sitku i kroimy w kosteczkę . Pomidory myjemy i kroimy w ósemki. Jarmuż i sałaty myjemy osuszamy w wirówce do sałaty. Fasolkę zielona gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
Składniki łączymy z sobą . Robimy sos. Mieszamy po kilka łyżek majonezu z jogurtem i musztarda , dodajemy wyciśnięty czosnek i mieszamy. Składniki sałatki łączymy z sosem .






1 komentarz:

  1. wspaniałe połączenie :) Ja dopiero niedawno odkryłam jarmuż, ale baaardzo mi posmakował :)

    OdpowiedzUsuń