piątek, 15 maja 2015

Pstrąg z patelni z młodymi ziemniakami

Proste danie , wystarczy świeży pstrąg z marynaty do tego młode ziemniaki . Troszke przypraw i mamy gotowy super obiadek.

Pstrąg z patelni
składniki

2 pstragi
1 cytryna
lisć laurowy
sól
ziele angielskie
czosnek ok 4 ząbki
młode ziemniaki
przyprawa do ziemniaków

olej - masło klarowane

Świeżego pstraga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności- myjemy .
Do miski wlewamy wodę solimy ją , dodajemy przyprawy , pokrojony w plasterki czosnek, plastry cytryny i mieszamy dobrze marynatę. Wkładamy pstrągi i zostawiamy w zimnym miejscu ok 5 godzin. Po tym czasie wyciągamy pstrągi osuszamy solimy do smaku. Kroimy w dzwonki i smażymy na oleju z dodatkiem masła klarowanego.  Ziemniaki młode gotujemy -odcedzamy doprawiamy przyprawą do ziemniaków i podsmażamy na masełku.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz