Proste danie , wystarczy świeży pstrąg z marynaty do tego młode ziemniaki . Troszke przypraw i mamy gotowy super obiadek.
Pstrąg z patelni
składniki
2 pstragi
1 cytryna
lisć laurowy
sól
ziele angielskie
czosnek ok 4 ząbki
młode ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
olej - masło klarowane
Świeżego pstraga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności- myjemy .
Do miski wlewamy wodę solimy ją , dodajemy przyprawy , pokrojony w plasterki czosnek, plastry cytryny i mieszamy dobrze marynatę. Wkładamy pstrągi i zostawiamy w zimnym miejscu ok 5 godzin. Po tym czasie wyciągamy pstrągi osuszamy solimy do smaku. Kroimy w dzwonki i smażymy na oleju z dodatkiem masła klarowanego. Ziemniaki młode gotujemy -odcedzamy doprawiamy przyprawą do ziemniaków i podsmażamy na masełku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz