piątek, 8 maja 2015

Sałatka śledziowa po Bieszczadzku

 Smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem jabłuszka i ogórka z zalewy octowej. Do tego cebulka z prażonym czosnkiem. Smacznie szybko  i zdrowo.



Sałatka śledziowa po Bieszczadzku

składniki
5 płatów śledzia z zalewy olejowej
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 jabłko
4 ogórki z zalewy octowej
pieprz grubo mielony
1 łyżka masła

Śledzie odcedzamy z oleju i kroimy w kawałki. Jabłko dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Ogórki kroimy w kostkę . Czosnek obieramy i kroimy  w plasterki.  Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.  Cebulę dajemy do miseczki. Na maśle podsmażamy plasterki czosnku . Podsmażony czosnek wlewamy z masłem na cebulę mieszamy , solimy i jeszcze raz ugniatamy ręką . Odstawiamy.  Wszystkie składniki łączymy z sobą . Mieszamy doprawiamy pieprz grubo mielonym.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz