Filet świeżutkiego pstrąga do tego podsmażone na masełku jajko z duża ilością pietruszki i marchewki. Smaczne szybkie danie obiadowe i nie tylko.
Smażony pstrąg pod pierzynką
składniki
2 filety z pstraga
1 marchewka
3 jajka
natka pietruszki
sól
masło klarowane
olej
Filet z pstrąga myjemy solimy . Smażymy z obu stron na małej ilości oleju.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Marchewkę obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie , ugotowaną kroimy.
Mieszamy pokrojone jajka z marchewką i pokrojoną natka pietruszki. Na patelni na maśle podsmażamy jajka, marchew i natkę , solimy do smaku.
Na podsmażony filet pstrąga nakładamy podsmażone jajeczko. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz