niedziela, 24 maja 2015

Smażony pstrąg pod pierzynką

Filet świeżutkiego pstrąga do tego podsmażone na masełku jajko z duża ilością pietruszki i marchewki. Smaczne szybkie danie obiadowe i nie tylko.

Smażony pstrąg pod pierzynką

składniki

2 filety z pstraga
1 marchewka
3 jajka
natka pietruszki
sól
masło klarowane
olej

Filet z pstrąga myjemy  solimy . Smażymy z obu stron na małej ilości oleju.
Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i siekamy. Marchewkę obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie , ugotowaną kroimy.
Mieszamy pokrojone jajka z marchewką i pokrojoną natka pietruszki. Na patelni na maśle podsmażamy jajka, marchew i natkę , solimy do smaku.
Na podsmażony filet pstrąga nakładamy podsmażone jajeczko. Podajemy na ciepło.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz