Jestem posiadaczką wspaniałych likierów Canari .
Canari sprawdza się jako uzupełnienie deserów, kawy czy czekolady.
Dziś otwieramy Canari Coffee jest to połączeniem palonej kawy z
kremową śmietanką, które idealnie pasuje do latte, machiatto,
cappuccino, gorącej czekolady ciast, kremów a także Tiramisu.
Korzystając z tego dobrodziejstwa zrobiłam kawę mrożoną podrasowana właśnie tym likierem .
Dodam ,że likiery wspaniale nadają się do picia solo , mały kieliszek w dobrym towarzystwie zastępuje deser:)
Moc likieru to 16% - smak przepyszny
Kawa z likierem Canari Coffee
składniki na 2 kawy
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
2 szklanki zimnego mleka
50 ml likieru Canari Coffee
kostki lodu
Kawę rozpuszczalna zalewamy zimnym mlekiem , wlewamy do schejkera i mieszamy ok 2 min. Dolewamy likier i jeszcze raz dobrze potrząsamy . Do szklanek nakładamy kostki lodu i zalewamy kawą z dodatkiem likieru. Podajemy.
Pojemność butelki Canari to 350 ml. W smaku jest delikatny , aksamitny w sam raz słodki z dużą dawką smaku prawdziwej kawy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz