sobota, 20 czerwca 2015

Pasta z makreli i czerwonej papryki

Smaczna i prosta w zrobieniu pasta śniadaniowa z wędzonej makreli i twarogu. do tego drobno pokrojona czerwona papryka. Smaczna , tania i wydajna.

Pasta z makreli i czerwonej papryki

składniki

1 wędzona makrela
25 dag twarogu
1/2 szklanki śmietany 30 %
cebula
pieprz biały
sól morska
czerwona papryka
koperek

Makrelę wędzoną obieramy od ości. Twaróg przekładamy do miseczki i mieszamy z mięsem makreli. Cebulę siekamy drobno i dodajemy do pasty . Paprykę myjemy usuwamy biała błonkę i pestki, kroimy drobno dodajemy do pasty. Mieszamy dodając śmietanę . Doprawiamy solą i pieprzem białym do smaku. Dodajemy koperek i chłodzimy.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz