sobota, 13 czerwca 2015

Pęczak z kurczakiem na zielono

Smaczne zdrowe i bardzo syte danie.  Pęczak z dodatkiem kawałków piersi z kurczaka do tego plasterki pieczarek . Dla koloru i zdrowotności młody szpinak . Danie na szybko jeszcze lepsze po podgrzaniu.

Pęczak z kurczakiem na zielono

składniki
1 garść świeżego szpinaku
2 piersi z kurczaka
20 dag pieczarek
0,5 kg pęczaka
2 łyżki masła klarowanego
1 cebula
2 ząbki czosnku
pieprz kolorowy
sól morska
papryka ostra
papryka słodka

Pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy. Cebule i czosnek siekamy. Na jednej łyżce masła klarowanego podsmażamy cebulkę i czosnek , dodajemy pokrojonego w kosteczkę kurczaka. Smażymy. Po ok 5 min. dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Szpinak siekamy i dodajemy na patelnię , chwilę smażymy. Doprawiamy solą pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy pęczak i jeszcze jedną łyżkę masła. Mieszamy wszystko razem , podsmażając aby smaki połączyły się .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz