czwartek, 2 lipca 2015

Skrzydełka w sosie madziarów

Kto nie lubi pobawić się w obgryzanie skrzydełek. Dziś smażone , duszone z dodatkiem sosu Madziarów firmy Folwark. Pikantne , z nutą słodyczy po prostu pyszne.

Skrzydełka w sosie Madziarów
składniki

1 kg skrzydełek
3 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka
sos Madziarów ok 1/2 szklanki
1 szklanka bulionu drobiowego

Skrzydełka myjemy odcinamy i odcinamy lotki. Następnie posypujemy przyprawa do kurczaka. W brytfance rozgrzewamy olej dajemy kilka ząbków czosnku i dodajemy skrzydełka. obsmażamy je z każdej strony na złoto. Podlewamy bulionem drobiowym i dusimy do miękkości.  Kiedy skrzydełka robią się miękkie polewamy je sosem Madziarów i dobrze mieszamy z powstałym w brytfance sosem.  Jeszcze chwilę dusimy aby sos zredukował się . Podajemy .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz