poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Tradycyjne jadło w moim domu .

Pierwszy raz wypróbowałam , skosztowałam produkty garmażeryjne  Tradycyjne Jadło.
Wrażenia bardzo dobre pod każdym względem. Sama robię domowe wędliny i w jelicie i w słoikach , znam smak domowej, prawdziwej wędlinki i to ten smak . O wiele prościej wystarczy odwiedzić sklep a nasza lodówka zapełni się zapachem wędzonego , smacznego jadła.  
Po otwarciu woreczka z kiełbasą mój piesek zjawił się natychmiast tez wyczuł to dobrodziejstwo.









Takie dobrodziejstwo trzeba dobrze wykorzystać już myślę co z nich pysznego zrobić , ale to w następnych postach .


Cała oferta firmy tu  http://www.tradycyjnejadlo.pl/

Co Tradycyjne Jadło mówi o sobie  Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów wg starych receptur
i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.


i to czuć !!!! 
 dla zainteresowanych więcej informacji  od firmy


Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.Nie stosujemy żadnych substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników.Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa (trochę informacji o soli peklowej na stronie http://swiat-wedlin.pl/elementarz-miesa/peklowanie-miesa ). Stosujemy tradycyjne metody obróbki mięsa, ale zgodne z przepisami obowiązującymi w Unii Europejskiej.Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz