Pierwszy raz wypróbowałam , skosztowałam produkty garmażeryjne Tradycyjne Jadło.
Wrażenia bardzo dobre pod każdym względem. Sama robię domowe wędliny i w jelicie i w słoikach , znam smak domowej, prawdziwej wędlinki i to ten smak . O wiele prościej wystarczy odwiedzić sklep a nasza lodówka zapełni się zapachem wędzonego , smacznego jadła.
Po otwarciu woreczka z kiełbasą mój piesek zjawił się natychmiast tez wyczuł to dobrodziejstwo.
Takie dobrodziejstwo trzeba dobrze wykorzystać już myślę co z nich pysznego zrobić , ale to w następnych postach .
Cała oferta firmy tu http://www.tradycyjnejadlo.pl/
Co Tradycyjne Jadło mówi o sobie Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów wg starych receptur
i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.
i to czuć !!!!
dla zainteresowanych więcej informacji od firmy
Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest
ręcznie.Nie stosujemy żadnych substancji wiążących wodę, wypełniaczy,
barwników.Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa (trochę
informacji o soli peklowej na stronie http://swiat-wedlin.pl/elementarz-miesa/peklowanie-miesa
). Stosujemy tradycyjne metody obróbki mięsa, ale zgodne z przepisami
obowiązującymi w Unii Europejskiej.Proces produkcji monitorujemy zgodnie
z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i
mikrobiologiczne naszych wędlin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz