poniedziałek, 7 września 2015

Kalafior z ziemniakami i kurczakiem pod złotą pierzynką

Danie pasujące dla rodzinki , która spotyka się wieczorkiem w domu . Robimy rano potem tylko 5 min w piekarniku i mamy pyszną obiadokolację . Korzystajmy z darów jesieni :0

Kalafior z ziemniakami i kurczakiem pod złotą pierzynką 

składniki
1 kg ziemniaków
1 duży kalafior
2 piersi z kurczaka
sól
pieprz
masło
bułka tarta
ząbek czosnku
olej ok 2 łyżki

Robimy marynatę do piersi kurczaka. Oliwę mieszamy z wyciśniętym czosnkiem solimy i doprawiamy ja pieprzem. Do marynaty wkładamy kawałki kurczaka zostawiamy na ok 20 min. W tym czasie gotujemy ziemniaki i kalafior. Warzywa odcedzamy .Do naczynia wkładamy ugotowane warzywa . Kawałki kurczaka smażymy na patelni grillowej lub zwykłej, usmażone dodajemy do warzyw. Na patelni rozpuszczamy masło solimy dodajemy bułkę tarta .Chwilę smażymy. Bułka polewamy warzywo i mięso.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz