Nie mogę oprzeć się dyni , jej kolor, kształt jest cudowna. Ruszając dalszym tropem dyni kolejny przepis na krem - zupkę z dyni tym razem z chipsami z kiełbasy wołowej dojrzewającej z śliwką .
Kiełbasa aromatyczna smaczna po prostu Tradycyjne Jadło .
Krem z dyni z chipsami z kiełbasy
składniki
1 dynia
3 zabki czosnku
2 marchewki
imbir do smaku
2 łyżki masła klarowanego
sól
kiełbasa wołowa ze śliwką Tradycyjne jadło
Dynię obieramy usuwamy pestki. Kroimy w kosteczkę . Czosnek obieramy i wyciskamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. W dużym garnku na maśle podsmażamy marchewkę , dodajemy dynię . Mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Zalewamy przegotowaną wodą aby nakryła dynię. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. Doprawiamy sola i imbirem do smaku. Zagotowujemy. Plasterki kiełbasy podsmażamy na suchej rozgrzanej patelni . Kiedy plasterki zaczyna się wyginać są gotowe. Podajemy je z zupą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz