Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia
składniki
- 3 szklanki wody
- 1 szklanka octu 10 %
- 1,5 łyżeczki soli
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka liści laurowych
- 2 duże cebule
- 2 łyżki cukru
- maślaki
- Maślaki oczyszczamy z trawy , igieł . Następnie płuczemy je w lekko osolonej wodzie. Odcinamy kapelusze ściągamy z nich skórkę . Kroimy kapelusze i nogi w mniejsze kawałki. Cebule kroimy w piórka. Gotujemy zalewę z podanych składników. Kiedy zalewa zaczyna wrzeć dodajemy do niej cebulę . Gotujemy ok 5 min. Dodajemy pokrojone grzyby. Gotujemy ok 5 min. Wkładamy gorące grzyby z zalewa do słoików,zakręcamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz