środa, 21 października 2015

Biedaki z patelni.

Szybkie fajne placuszki z patelni.  Dlaczego biedaki , mamy pusta lodówkę , odrobinę mąki zawsze znajdziemy , woda z kranu i sosik dla ostrości Folwark Mexicana i gotowe.

Biedaki z patelni.

składniki
sos Mexikana Folwark
1 łyżeczka proszku do pieczenia
zioła prowansalskie
mąka ok 1,5 szklanki
sól
woda ciepła
olej
Do miski wsypujemy mąkę solimy ją do smaku , dodajemy odrobinę ziół , mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia , mieszamy. Wlewamy ciepłą wodę , ile ciasto zabierze i łyżkę oleju. Wyrabiamy ciasto. Ciasto musi być miękkie i pulchne . Formujemy placuszki. Rozgrzewamy patelnie dajemy odrobinę oleju. Smażymy placuszki z dwóch stron. Podajemy z sosem .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz