sobota, 31 października 2015

Zupa z dyni z makaronem z polędwicy

Kolejna zupa z dyni tym razem z większą dozą czosnku i z wkładką w postaci paseczków polędwicy  .
Do najedzenia i rozgrzania.
składniki
1/2 dyni
polędwica Królewska Tradycyjne jadło
4 ząbki czosnku
1 cebula
imbir
sól
2 łyżki masła
 ok 3 szklanki bulionu

Dynie obieramy , usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę .  Czosnek siekamy . Cebulę kroimy drobno. Na maśle podsmażamy czosnek i cebule. Dodajemy kostki dyni , chwilę smażymy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy.  Kiedy dynia zrobi się miękka , miksujemy zupę na krem.  Doprawiamy solą ,pieprzem i odrobina imbiru.  Szynkę kroimy w paseczki lekko podgrzewamy na patelni z odrobina masła. Podajemy z zupą





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz