Kolejna zupa z dyni tym razem z większą dozą czosnku i z wkładką w postaci paseczków polędwicy .
Do najedzenia i rozgrzania.
składniki
1/2 dyni
polędwica Królewska Tradycyjne jadło
4 ząbki czosnku
1 cebula
imbir
sól
2 łyżki masła
ok 3 szklanki bulionu
Dynie obieramy , usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę . Czosnek siekamy . Cebulę kroimy drobno. Na maśle podsmażamy czosnek i cebule. Dodajemy kostki dyni , chwilę smażymy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy. Kiedy dynia zrobi się miękka , miksujemy zupę na krem. Doprawiamy solą ,pieprzem i odrobina imbiru. Szynkę kroimy w paseczki lekko podgrzewamy na patelni z odrobina masła. Podajemy z zupą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz